Proběhlé akce
2010-08-25 10:23:522016-08-21 19:42:50

2010-08-22
Třebíč - Borovinský most
Kienova houpačka

zobrazit článek zobrazit fotky zpět na seznam

Účast: Dvořák Štěpán, Vlček Leoš, Müller Jiří, Fricová Jana, Fricová Michaela, Bernfeldová Iveta, Přátelé

Po dalším roce si opět přijel zaskákat můj bývalý spolubojovník Müller Jiří z Přáslavic a vzal s sebou přítelkyni, dvě sestřenice a kámoše. Pro Jirku už je to třetí návštěva a vždy skáče při jiném systému jištění, takže skok zešikma pod mostem na hlavních lanech zavěšených na kladce je pro něj novinka, stejně jako pro ostatní, kteří přijeli poprvé. V průběhu celého dne skáčeme téměř všechny druhy skoků a ze všech míst včetně zopakování skoků z úplného vršku mostu. Nejlepší pohled je na skoky Jirkova kámoše Michala, který skoro každý skok nějak zkazí, a proto to vypadá jako by se dolů řítil nekontrolovaným pádem. Celý den je téměř jasno a teploty kolem třiceti stupňů, takže jsme ke konci všichni zpocení, unavení i dehydratovaní.

Článek

nahoru na popis zobrazit fotky zpět na seznam

2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka

Před desátou hodinou se pro mě stavuje bývalý spolubojovník z Přáslavic Müller Jiří. Protože jsme se přes rok neviděli, tak během balení materiál mluvíme o všem důležitém, co se během této doby událo, především o jeho půlroční bojové misi v Afganistánu. Později mi ukazuje i střepiny z různých výbušnin, které v jeho okolí explodovaly. Při pohledu na skoro dvoukilovou střepinu jsem rád, že jsem z Přáslavic zavčas odešel. Po desáté hodině konečně vyrážíme k mostu, kde už na nás čeká Jirkova přítelkyně Bernfeldová Iveta, sestřenice Fricová Jana a Fricová Michaela a další kamarád. Než začneme chystat kotvící bod, přichází i Leoš, který mi s jeho přípravou pomáhá. Jirka už je zde po třetí a vždy skáče při jiném systému kotvení a jištění. Když tu byl poprvé, tak jsme měli spouštěcí systém umístěný nahoře na mostě, při poslední návštěvě už se spouštěl sám, ale ještě jsme ke kotvení nepoužívali a kladku a dnes už si může odzkoušet nejnovější verzi, kde rázovou sílu absorbuje díky dvojkladce téměř celé lano. Během hodiny máme kotvící bod připravený, a proto jdeme na druhou stranu. Leoš mezitím sjíždí na motorce pod most, aby spojil hlavní lana s vytahovacím s lankem. Než se vrátí zpět nahoru, už máme vše připravené k prvnímu skoku. 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka

2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka

Leoš si po návratu na most ani neoddychne a už na žádost ostatních předvádí první skok z vrchní traverzy "za sedák po nohách". To Jirkovi stačí a stejný skok zopakuje i po něm. Po návratu konstatuje, že tento způsob kotvení a jištění je ze všech tří zatím nejlepší, protože je zde nejdelší volný pád. Po Jirkovi skáče ze stejného místa i Michal. Ačkoli je to jeho úplně první skok, skáče bez jakéhokoli otálení. Nejspíš měl v plánu skočit také "za sedák po nohách", ale hned po odrazu to vypadá, že skáče šipku, protože letí skoro naležato a až v poslední chvíli se stočí do správné polohy. Vypadá to, že při jeho dalších skocích se ještě zasmějeme. Další na řadě je Jana, která také skáče poprvé. Z vrchní traverzy nemá odvahu skočit, a proto si vylézá jen zábradlí. Krátkou chvíli se odhodlává a poté skáče také "za sedák po nohách". Po ní zopakuje ze stejného místa stejný skok i Michaela, která byla pro dnešek posledním nováčkem. Další holka je Iveta, která už tu skákala poprvé před dvěma lety společně s Jirkou. Dnes se odhodlala podruhé a skáče jen z druhé strany zábradlí opět "za sedák po nohách". Tuto dlouho sérii uzavírám já a to skokem z vrchní traverzy "za sedák po nohách".

2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka

Druhou sérii opět zahajuje Leoš, který po delším rozhodování skáče z vrchní traverzy ale tentokrát "za sedák po hlavě". Začátek skoku vypadá dobře, ale poté se Leoš otáčí na levou stranu a udělá kolem hlavních lan otočku, takže v konečném výsledku letí jak po hlavě, tak i na záda a břicho. Koukám, že dnes se nám zde ty nepovedené skoky nějak množí, což je dobře, protože to není aspoň tak monotónní. Když se Leoš vrací zpět nahoru, projíždí přes most vlak směrem od Třebíče, což znamená a že dalších asi 20 minut určitě žádný další nepojede a my máme čas zopakovat skok úplně z vrchu mostu od kolejí. Protože Leoš má dnes ten skok slíbený, jde skákat znova a vybíhá proto rovnou na vršek mostu. Já jdu za ním, abych mu tam vytáhl lana, pomohl mu a nakonec ho zkontroloval. Když je Leoš připravený, přelézá zábradlí a chystá se skoku. Tak trochu to připomíná skok ze Žďákovského mostu, protože i zde jdou hlavní lana několik metrů dolů pod most. Moc dlouho to netrvá a Leoš se odráží a skáče "za sedák po nohách" co nejdál od mostu, poté padá asi 15 metrů, než ho zachytí hlavní lana a on zmizí pod mostem. Takhle z vrchu je na to dobrý pohled. Když jsem to minule poprvé skákal já, tak si z toho skoku totiž skoro nic nepamatuji. Po Leošovi jde na řadu Jirka a skáče stejně jako před tím on "za sedák po hlavě" jen s tím rozdílem, že ten skok vypadá o mnoho lépe. Po Jirkovi skáče ze zábradlí Jana stejně jako naposled "za sedák po nohách". Michal, který je teď připravený, skáče také ze zábradlí ale "za sedák po hlavě" a stejně jako pokazil svůj první skok, pokazil i tento, protože místo nádherné šipky skočil, teda spíš padal nekontrolovaným pádem, při kterém máchal všemi končetinami kolem sebe.

2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka

Po jeho skoku opět projíždí vlak od Třebíče, takže máme další příležitost ke skoku z úplného vrchu mostu. Tímto přeskakováním lidí se nám úplně rozpadlo pořadí, takže už se chodí skákat, jak se komu právě chce. S Jirkou vybíháme nahoru a chystáme ho ke skoku. Poté přelézá zábradlí a bez téměř žádného rozmýšlení skáče stejně jako Leoš před ním dolů. Opět je to nádherný skok. Chvíli po něm přichází na most i Potty s kamarády. Další skok chci skočit já a ukázat všem jak vypadá skok "za nohy po hlavě", ovšem než se stačím připravit, volá mi rozvoz pizzy, že je s pizzami, které jsme si před pár hodinami objednali, pod mostem. Beru proto peněženku a sbíhám dolů pod most, přebírám pizzy a vybíhám nebo spíš se plazím zpět nahoru. Nahoře si pizzy rozdělíme, a protože jsme docela přehřátí, jdu společně s Michalem pizzy sníst do středu mostu, kde stín a chladněji. Než si to pizzami vyřídíme, stačí skočit dva skokani. Když se vracíme, Potty s kamarády zase odchází. Následuje třetí a pro dnešek poslední skok Jany opět ze zábradlí "za sedák po nohách". Po ní skáču konečně už já, ale protože jsem nacpaný pizzou, nechám skok po hlavně na jindy a skáču pouze z vrchní traverzy "za sedák po nohách". Před skokem jsem si zapomněl sundat klobouk, tak jsme docela překvapený, že mi zůstal po celou dobu letu na hlavě. Protože čas už se pomalu nachýlil a máme už asi jen hodinu, urychlujeme skákání. Po mě skáče také z vrchní traverzy Michal a opět se snaží o skok "za sedák po hlavě" a opět se mu nedaří, protože letí nekontrolovaně dolů. Hned po něm skáču opět já, stejným způsobem jako naposled, jen si dávám co nejdelší hlavní lana, takže dole míjím lampu asi jen metr. A nakonec celou akci ukončuje Jirka excelentním skokem z vrchní traverzy "za sedák po hlavě". Hned jak zmizí pod mostem, začínáme vše rušit a balit.

2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka

Vše na skákací straně mostu odvážeme, naházíme do velké tašky a přecházíme na opačnou stranu mostu, kde už nás čeká zbytek skupiny. Než vše zrušíme a sbalíme i zde, Jirka odváží holky do nejbližšího obchodu, aby si nakoupily něco k jídlu na cestu domů. Když se vrátí zpět, už mám vše narovnané v tašce a jsem připravený k odjezdu. Odnášíme věci do auta a poté se rozloučíme s Leošem, který sedá na motorku a odjíždí domů. Mě ještě domů nevezou, protože mám velkou žízeň, takže jedeme nejprve nabrat ledově vyhlazenou perlivou Heraltickou vodu a až po pořádném zchlazení vyrážíme k nám domů. Doma vyměníme fotky, rozloučíme se a Jirka s ostatními vyrážejí zpět domů k Olomouci.

2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka

Nádherná akce, jen nemuselo být tak velké teplo. Skákalo sedm různých skokanů, což je zatím největší počet. V průběhu akce jsme absolvovali i dva skoky z úplného vrchu mostu a zároveň jsme mohli pozorovat pár nezdařených skoků nebo spíš nekontrolovaných pádů. Při této akci jsme rozšířili řadů skokanů o další dva členy. Už jsme zvědavý, jestli znova přijedou.

Fotky: 112x

nahoru na popis zobrazit článek zpět na seznam

1 - 20
1 2 3 4 5 6
112

2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka 2010-08-22 - Třebíč - Borovinský most - Kienova houpačka
1 - 20
1 2 3 4 5 6
112

nahoru na popis zobrazit článek zobrazit fotky zpět na seznam
Komentáře
0 z 30 znaků
Adresa pro odpovědi
Adresa vašich stránek
Pro rychlejší formátování nejprve označte nějaký text
TAGy: Vypnuté • BBCode: Zapnuté • URL: Vypnuté
0 z 5 000 znaků • 0 z 20 řádků • 0 z 10 smajlíků • Nejdelší slovo: 0 z 50 znaků
Byl jste označen za roBOTa a máte zablokované vkládání komentářů
Kontaktujte nás, pokud si myslíte, že došlo k chybě

Napište první komentář
SiteMapDvořák Štěpán 2007 - 2024