Proběhlé akce
2007-09-17 09:19:032018-07-14 15:31:38

2007-09-15 - 2007-09-16
Skákání ze stromu na lanech

zobrazit článek zobrazit fotky zobrazit videa zpět na seznam

Účast: Dvořák Štěpán, Švaříček Tomáš, Tomec Martin, Členové VZS ČČK Třebíč

Celo víkendová akce nás záchranářů, kdy jsme měli v plánu hlavně probírat, kde kdo byl o prázdninách, ale nakonec jsme jeden celý den stavěli skok ze stromu a druhý den skákali.

Článek

nahoru na popis zobrazit fotky zobrazit videa zpět na seznam

Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech

Tato akce byla plánovaná jako akce VZS, kde si o víkendu na chatě pokecáme o našich zážitcích z prázdnin a při té příležitosti postavíme v lese za chatou obři skok ze stromu. V pátek jsme dorazili až večer, takže jsme akorát stihli skočit na houby, které ovšem vůbec nerostly, a proto jsme se vrátili jen se dvěma kuřátky. Na žádné stavění už nezbyl čas.

Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech

V sobotu jsme se pěkně prospali a kolem 10. hodiny začali ve třech stavět. Každý z nás vylezl na jeden vysoký smrk. Ze začátku jsme museli lézt jen po holém kmenu, takže jsme používali dvě smice uvázané kolem kmenu, do kterých jsme se na střídačku zavěšovali a pomalu, ale jistě stoupali vzhůru. Od poloviny stromu už byly silné větve, takže se dalo lézt bez jištění. Když jsme vyšplhali až nahoru, stihli jsme akorát přehodit mezi stromy lana a narychlo je uvázat, protože už byl čas na oběd. Po obědě jsme po provazovém žebříku, který už byl nahoře uvázaný, zase vylezli nahoru, každý na svůj strom, a postupně jsme napínali a uvazovali všechny potřebné lana. Ačkoli to vypadalo, že to bude jen na chvíli, skončili jsme až kolem páté hodiny večerní. Po večeři jsme to šli konečně zkusit. Oblékli jsme se do celotělového sedacího úvazku a začali šplhat nahoru. Samozřejmě jsme byli jištěni přes kladku, která se volně pohybovala po horních hlavních nosných lanech. První část byla vylézt 25m po provazovém žebříku (pěkná makačka), nahoře přelézt na finskou lávku (dvě vodorovná lana natažená mezi stromy) a zhruba uprostřed z ní skočit. Protože ona lávka byla docela volná, bylo potřeba hodně rovnováhy pro překonání její poloviny a následný skok dolů byl už jen vysvobození. Protože už byla pomalu tma, stačilo si skočit jen pár lidí. Nakonec jsme vše na zemi uklidili a zbytek tam nechali přes noc na další den.

Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech

V neděli jsme spali ještě déle, takže jsme se na skok dostali až kolem 11. hodiny. Tentokrát už si stihli skočit úplně všichni. Já jsem mezitím vylezl na prostřední strom a všechno z vršku vesele fotil. Až všichni odskákali a měl jsem jít já, rozhodl jsem se, že konečně zkusím skočit salto. Abych se mohl dobře odrazit, skákal jsem z prostředního stromu. Protože jsem ho nikdy před tím neskočil, měl jsem z něj opravdu blbý pocit. Ale nakonec sem skočil, Svět se okolo mě otočil a zjistil, že už jsem dole, takže úplná pohoda. Čas opět popoběhl a my museli na oběd. Po obědě většina lidí musela odjet domů, takže jsme tam zbyli jen čtyři. Řekli jsme si, že si každý ještě jednou skočíme a pak se pustíme do uklízení. Jako poslední skok jsem si zvolil moji klasiku a to skok po hlavě za nohy. Vylezl jsem nahoru, přelezl na prostřední strom a postupně jsem si zavázal obě nohy a připravil se ke skoku. Jestli před tím saltem jsem měl blbý pocit, tak teď jsem byl opravdu strachy po... Ale samozřejmě jsem se dolů vrhl. Letěl jsem dolů střemhlav a zastavil jsem se až u země. Tak tohle byl opravdu mazec, skoro jako bungee jumping. Když to viděl Švára, rozhodl se do toho jít taky. A podle jeho reakcí potom dole, to pro něho asi taky byla síla. Nastal čas úklidu. Tři jsme opět vylezli na stromy a začali vše odvazovat. Mates mezitím dole vše uklízel a případně nám s něčím nahoře pomáhal. Úklid se nám také nějak protáhl, protože domů jsme se vydali až v 18:15.

Fotky: 90x

nahoru na popis zobrazit článek zobrazit videa zpět na seznam

1 - 20
1 2 3 4 5
90

Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech Skákání ze stromu na lanech
1 - 20
1 2 3 4 5
90

Videa: 2x (00:00:32)

nahoru na popis zobrazit článek zobrazit fotky zpět na seznam

Dvořák Štěpán

Délka: 00:00:17


Švaříček Tomáš *Švára*

Délka: 00:00:15



nahoru na popis zobrazit článek zobrazit fotky zobrazit videa zpět na seznam
Komentáře
0 z 30 znaků
Adresa pro odpovědi
Adresa vašich stránek
Pro rychlejší formátování nejprve označte nějaký text
TAGy: Vypnuté • BBCode: Zapnuté • URL: Vypnuté
0 z 5 000 znaků • 0 z 20 řádků • 0 z 10 smajlíků • Nejdelší slovo: 0 z 50 znaků
Byl jste označen za roBOTa a máte zablokované vkládání komentářů
Kontaktujte nás, pokud si myslíte, že došlo k chybě

Napište první komentář
SiteMapDvořák Štěpán 2007 - 2024