Proběhlé akce
2018-10-07 12:46:312023-02-26 00:29:09

2018-10-06
Lezení v nové lokalitě Bílý kříž

zobrazit fotky zpět na seznam

Účast: Dvořák Štěpán, Vaverka Jan

Úplně první lezení pro nás v nové lokalitě na skalách nad řekou Dyje v přírodní rezervaci Bílý kříž nedaleko hranic s Rakouskem.

Skály v oblasti Bílý kříž u hranic s Rakouskem znám dobře, ale jen z pohledu běžce, když pod nimi párkrát do roka proběhnu. Po několika letech jsem se tam teď dostal i jako lezec, když jsem tam vyrazil lézt s bratrancem Honzou. Přístupe ke skále po poli byl v pohodě. I nástupy na skály bylo dobré. Horší už to bylo se samotnou skálou. Protože se zde moc neleze, tak se na některých místech nachází prach nebo slabší vrstvy lišejníku. Nejhorší byla ale lámavost. Každý chyt jsme museli oťukat, než jsme se ho vůbec chytili. A i tak nám potom někdy zůstal v ruce. Chtělo by to sem nahnat víc lidí, aby se skála olezla a olámala a pak bylo to bylo super místo. S výškou až 45 m a šířkou kolem 100 m se zde nachází hodně zajištěných cest, které ještě čekají na naše prozkoumání. A protože zde svítí celý den, tak je tu na podzim opravdu nádherně. Během celého odpoledne jsme zvládli jen dvě cesty, které jsme lezli s horním jištěním díky borovicím, které rostou nad skálou.

Fotky: 8x

nahoru na popis zpět na seznam


Přírodní rezervace Bílý kříž Přírodní rezervace Bílý kříž Skalní věž Tora bora Skalní věž Tora bora Skalní věž Stěna pohraniční stráže Skalní věž Stěna pohraniční stráže Skalní věž Stěna dezertérů Skalní věž Stěna dezertérů Lezení po skalní věži Tora bora Lezení po skalní věži Tora bora Přírodní rezervace Bílý kříž Přírodní rezervace Bílý kříž Lezení po skalní věži Stěna pohraniční stráže Lezení po skalní věži Stěna pohraniční stráže Lezení po skalní věži Stěna pohraniční stráže Lezení po skalní věži Stěna pohraniční stráže

nahoru na popis zobrazit fotky zpět na seznam
Komentáře
0 z 30 znaků
Adresa pro odpovědi
Adresa vašich stránek
Pro rychlejší formátování nejprve označte nějaký text
TAGy: Vypnuté • BBCode: Zapnuté • URL: Vypnuté
0 z 5 000 znaků • 0 z 20 řádků • 0 z 10 smajlíků • Nejdelší slovo: 0 z 50 znaků
Byl jste označen za roBOTa a máte zablokované vkládání komentářů
Kontaktujte nás, pokud si myslíte, že došlo k chybě

Napište první komentář
SiteMapDvořák Štěpán 2007 - 2024