Proběhlé akce
2022-10-13 21:22:532022-12-09 13:06:29

2022-10-07
Běh 44 km: Údolí Oslavy

zobrazit fotky zpět na seznam

Účast: Dvořák Štěpán

Proběhnutí po skalních vyhlídkách na obou stranách údolí řeky Oslava mezi Skřipinským mlýnem a Oslavany za krásného podzimního počasí.

Podzim už se začal vybarvovat, tak si vybírám místa, kde je převaha listnatých stromů. Tentokrát padla volba na část údolí řeky Oslava. Auto jsem nechal přímo u řeky poblíž Skřipinského mlýna a kolem oběda vyrazil. Po červené značce kolem samoty Sedlečko, kde sídlí náboženská sekta vyznávající Kosmický zen - buddhismus, jsem vystoupal ke zřícenině hradu Kraví hora. Přes skalní vyhlídku nad řekou Chvojnice jsem seběhl dolů k soutoku, kde vtéká do Oslavy. Náročnou cestou po skalním hřebenu jsem potom vystoupal ke zřícenině hradu Levnov (Ketkovický hrad). Po návštěvě nedaleké vyhlídky Panorama jsem seběhl opět dolů, kde jsem přebrodil Oslavu na druhý břeh, abych mohl následně vystoupat na jednu z nejkrásnějších vyhlídek, která se nachází na Velké skále.

Tím pro mě skončila příjemnější část, protože kromě stále bolavého kotníku, který jsem si v létě dovezl z Vysokých Tater, mě začalo překvapivě bolet i tříslo. Po žluté značce jsem přes několik dalších skalních vyhlídek pomalu sbíhal až dolů k Oslavě, kde jsem zastihl posledními paprsky nasvícený skalní útvar Archleb přímo nad řekou. Kolem studánky U berana jsem stále po žluté značce doběhl až do obce Oslavany, kde mi slunce zapadlo definitivně. Zkontroloval jsem nově vybudovanou lávku za zámkem a na chvíli se zastavil u vyhlídkové věže na pravěkém hradišti Náporky. Potom už jsem se vydal po opačném břehu Oslavy zpátky.

Po vběhnutí do lesa jsem nasadil čelovku a pokračoval po zelené značce kolem bývalého Josefova dolu nahoru až do obce Čučice. Poté jsem odbočil na značku červenou, po které jsem se dostal opět dolů k Oslavě přímo pod zříceninu hradu Levnov. Abych si to trochu protáhl, vystoupal jsem do obce Senorady, ze které jsem po polích zamířil k obci Mohelno. Tou dobou už na noční obloze svítil obří měsíc a mně se běželo úžasně. Vlastně úplně nejlépe za celý den. O bolestech, které mě trápily odpoledne, nebylo ani památky. U rybníka Kočičák jsem odbočil do lesa a kolem půl deváté večer se vrátil zpátky k autu, kterým jsem se vydal domů do Třebíče.

Garmin Connect | Facebook

Fotky: 42x

nahoru na popis zpět na seznam

41 - 42
1 2 3
42

Vyhlídkové místo v údolí řeky Oslava nad skalním útvarem Archleb Vyhlídkové místo v údolí řeky Oslava nad skalním útvarem Archleb
Mapy.cz - Mapy Google - Bing Mapy - HERE WeGo - Open Street Map
Mapa s trasou Mapa s trasou
41 - 42
1 2 3
42

nahoru na popis zobrazit fotky zpět na seznam
Komentáře
0 z 30 znaků
Adresa pro odpovědi
Adresa vašich stránek
Pro rychlejší formátování nejprve označte nějaký text
TAGy: Vypnuté • BBCode: Zapnuté • URL: Vypnuté
0 z 5 000 znaků • 0 z 20 řádků • 0 z 10 smajlíků • Nejdelší slovo: 0 z 50 znaků
Byl jste označen za roBOTa a máte zablokované vkládání komentářů
Kontaktujte nás, pokud si myslíte, že došlo k chybě

Napište první komentář
SiteMapDvořák Štěpán 2007 - 2024